Alle kan synge vårens pris 2020 – Konsert i Oslo konserthus 19. april kl 18:00

Det store koret AKS avholder sin årlige vårkonsert med ca 500 deltagere på scenen.

Kurset begynte i 2002, og holder konserter to ganger årlig i Oslo Konserthus.

I tillegg til den store gruppen fra Oslo medvirker også grupper fra Vestfold, ledet av Eva Høgset og Østfold, ledet av Dag Jansson.

Carl Høgset dirigerer og Inger Elise Reitan sitter ved klaveret.  

En hyggelig konsert hvor også publikum får synge med.

Gjesteartist er mezzo-sopranen Tora Augestad med gruppen Music for a While.

Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, regissører, dirigenter og andre musikere. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås – som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre, og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun har sunget med ensembler som Bergen- og Oslo-Filharmonien, Ensemble Modern og Klangforum Wien.

Hun er født i Bergen i 1979, og studerte klassisk musikk og jazz i Oslo, Stockholm, Berlin og München før hun avla eksamen i kabaretsang ved Norges Musikkhøgskole. I 2004 etablerte hun ensemblet Music for a while med fantastiske norske musikere. 

Tora Augestad er en av to kunstneriske ledere for Hardanger Musikkfest siden 2015. Hun ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris i 2015. I 2018 ble hun kåret til Årets Utøver av Norsk Komponistforening for sin innsats for norsk samtidsmusikk. I mars 2019 vant hennes portrettplate “Portraying Passion” med Oslo-Filharmonien Spellemannprisen for årets klassiske utgivelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Posted in Oslo.