Sangkurs i Sveits 2020

                                                                                                           Oslo, 17. januar 2020                            

«ALLE KAN SYNGE I  TICINO I SVEITS 2020“  –  LEDIGE PLASSER

I 2020 har ”Alle kan synge i Italia” to turer til to ulike reisemål. Tur 1 går til Serpiano/Bellinzona i juni.

5 netter i Serpiano og 2 netter i Bellinzona. 

Sangkursene ledes av sangpedagog og dirigent Carl Høgset.

Dette er 16. året «Alle kan synge AS» arrangerer sang- og kulturreiser til Italia.

Tur 1: Søndag  14. – 21. juni ( Serpiano / Monte San Giorgio / Lugano / Bellinzona)

Vi har fortsatt ledige plasser på turen til Sveits

Priser Tur 1: (14. – 21. juni 2020)

Tur 1 har i 2020 disse priskategoriene:

  • Person i dobbeltrom: kr 21.900,-
  • Person i enkeltrom: kr 23.900,-

I tillegg har vi en utflukt til operaen i Lugano for å høre La Traviata. Se informasjon lenger nede. Hvis du vil være med på denne utflukten skriv det inn på skjemaet 

Prisen vil dekke:

  • Fly tur retur Gardermoen – Italia + transport til og fra hotellet med buss
  • Hotellopphold med halvpensjon (Minst ett fellesmåltid hver dag)
  • Ca 20 timer sang med klaverakkompagnement
  • Utflukter med norsk/italiensk guide
  • Kurset avsluttes med konsert med lokalt kor og sosialt samvær for gruppen vår på lørdag

Påmelding og betaling:

Depositum på kr 4000,- må innbetales samtidig med påmeldingen. Påmeldingen er bindende. Beløpet refunderes ikke ved avbestilling. Beløpet innbetales til Alle kan synge AS, konto: 5010.05.64871. Jeg regner dato for innbetaling av depositum som påmeldingsdato.

Innbetaling av restbeløpet for turen er 1. februar 2020. Vi sender ut brev til deltagerne vedlagt faktura med restinnbetalingen. På grunn av stadige endringer i kronekurs i forhold til euro og CHF tar vi forbehold om prisjustering ved endring i valutakurser eller skatter og avgifter. 

Flyreise:

På Tur 1 reiser vi fra Gardermoen med Norwegian direkte til Milano søndag den 14. – 21. juni.  Avreise 14.6 kl 08:45. (Ny tid). Retur 21.6. Ankomst Gardermoen 17:00.

Tur 1 (14. – 21. juni) går til Serpiano, Monte San Giorgio, Lugano og Bellinzona  (Canton Ticino, Sveits) 

Vår første tur i 2020 går til Sveits. I 2019 tapte vi våre hjerter til Hotel Serpiano med sin nydelige utsikt og spesielle beliggenhet. Fjellet der hotellet ligger heter Monte San Giorgio og er på UNESCOS Verdensarvliste. Monte San Giorgio har en meget interessant geologi. Det geologiske museet i nærheten, med sin unike fossilsamling, kan gi interessant informasjon for dem som ønsker å besøke det. 

Hotel Serpiano er meget hyggelig. Alle rom har balkong.  Det er en Spa avdeling og svømmebasseng på hotellet.  Vi skal tilbringe de første 5 nettene i dette idylliske skogsområdet, som egner seg til spaserturer i et terreng ganske forskjellig fra det vi er vant til hjemme. Hotellet har sykkelutleie.

Maten på Hotel Serpiano er meget god. Personalet er både flinke og hyggelige, og vi gleder oss til å møte dem igjen. Det går en svevebane ikke langt fra hotellet som kan ta oss ned til Luganosjøen. Det går ulike båtturer.  På vår forrige tur, benyttet mange anledningen til å ta en tur på Luganosjøen.

Vi kommer til å intensivere sangundervisningen under vårt opphold i de første 5 dagene, fordi vi skal være med på en musikksamling på slutten av uken.   

Vi har gleden av å presentere det fullstendige programmet for vår Alle kan synge tur i Ticino 2020.

Vi har ønsket å legge til en frivillig utflukt i planen og har funnet frem til noe vi tror mange vil sette pris på.

En ettermiddag vil vi samlet kjøre med buss til Lugano med følgende program:

Vårt besøk går til det Nasjonale galleriet MASI. Der er det en gjesteutstilling med de mest kjente impresjonistene. Det er frivillig å besøke utstillingen, men det er en fin mulighet til å se denne kunsten. Inngangsbilletten koster 16 CHF (ca 146 kr) for deltakere over 65 år, øvige betaler 20 CHF (ca 183 kr).  Utstillingen kan man besøke på egen hånd. MASI er åpen til kl 18.00

Samme sted, foreslår vi et besøk i en av de tidligste fransiskanerkirkene. Den ble bygget sist på 1400-tallet og er dekorert med fresker, som «Pasjon og korsfestelse» av høyrenessansemaleren Bernardino Luini.  En vakker klosterhave skiller kirken fra LAC, som er musikk- og kulturhuset i Lugano, og hvor vi har reservert billetter for å overvære premieren på La Traviata av Giuseppe Verdi. Ensemblet er på et høyt internasjonalt nivå. Scenografien av Josef Svoboda er kjent som «La Traviata degli specchi» fordi det benyttes speil som en spesiell effekt i forestillingen. I de største rollene finner vi sopranen Olga Peretyatko og tenoren Airam Hernández.  

Operaforestillingen er også frivillig, derfor må vi få en bekreftelse på om du ønsker å delta. Billettprisen er på 85 CHF (ca kr 775.-) for deltakere over 65 år, de øvrige betaler 10 CHF mer (ca kr 866,-). Forestillingen begynner kl 20.30.

Mens vi venter på at forestillingen skal begynne, er det mulig å promenere langs Luganosjøen, besøke den eldste delen av byen på Via Nassa og Via Cattedrale, med spennende butikker og hyggelige overbygde fortau, og selvsagt innta et måltid der det måtte passe. Med en kort taubanetur kommer man litt høyere opp i byen der man finner jernbanestasjonen og katedralen. Katedralen var opprinnelige en middelalderkirke i romansk stil, senere omgjort til en barokkirke.

Fredag morgen reiser vi til vårt hotell i Bellinzona, Hotel Internazionale. Dagen blir travel med en busstur helt opp til San Gotthardpasset på 2100 meter over havet. Passet er meget viktig i mellomeuropeisk historie og kultur. Når vi kommer ned fra passet skal vi til det lille stedet Quinto. Der skal vi delta på en musikalsk sammenkomst som arrangørene har kalt «alle kan synge». Maestro Andrea Cupia, som vi ble kjent med i 2019, har invitert oss for å presentere Carls arbeidsmetode. Vi skal synge med. Det er altså ingen konkurranse vi skal delta i.

Om kvelden skal vi ha vår konsert med et par andre kor.  Den skal foregå i den vakre fjellkirken i Quinto med fin akustikk.

Lørdag har vi fri.  Vi har alltid ønsket å kunne være igjen en dag etter konserten før vi reiser hjem, og på denne turen passet det inn i programmet. I gåavstand fra vårt hotell ligger Bellinzonas gamle bydel. Lørdag formiddag har byen marked. Vi anbefaler en spasertur langs markedets mange boder med all slags varer. Det er god anledning til å sette seg på en fortauskafé og nyte sveitsiske spesialiteter, enten det er drikke eller spise. Fremdeles i gangavstand fra hotellet kan vi besøke noe av det imponerende festningsverket som er på UNESCOS verdensarvliste. Om kvelden skal vi feste og synge på festningen på en meget hyggelig terrasse der vi har utsikt over byen og vi sitter litt for oss selv. Vi håper det blir en minnerik avslutning.

Søndag morgen vender vi nesen mot Malpensa og flyturen hjem til Norge. Flyet går kl 14.20 så vi har god tid til å spise frokost.

Forsikringer og helsetrygdekort:

Den enkelte må selv ordne med reiseforsikring/avbestillingsforsikring. Sjekk med ditt forsikringsselskap om hva som dekkes i tilfelle sykdom før eller under reisen. 

Matallergier:

Det er viktig at vi får informasjon om du har matallergier helst 4 uker før.

Reiseledere er Rosanna Padoin og Kari Høgset. Carl Høgset leder sangen. 

Repetitør/akkompagnatør er Mikael Rønnberg (Tur 1)

Med hilsen 

Carl og Kari Høgset

 

Utflukter Tur 1

Mindre utflukter etter eget ønske lokalt i området ved Serpiano:  spaserturer, båttur på Luganosjøen, sykkelturer, Fossilmuseet, besøke småbyer i nærheten. Utflukt til Lugano med operaforestilling, La Traviata. (Se informasjon over). To netter i Bellinzona, og deltakelse i Leventina Open Music Festival i regi av Andrea Cupia. Utflukt til San Gotthard.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Påmelding til sangkurs i Italia 2020

reCAPTCHA is required.