Sangkurs i Italia 2018

I 2018 går turene til Puglia med den lille byen Torre Canne som vår base. Det blir diverse utflukter, først og fremst til to berømte steder på Unescos liste over verdens kulturarv, Matera og Alberobello.

 Sangkurset ledes av sangpedagog og dirigent Carl Høgset

Dette er 14. år på rad at «Alle kan synge AS» arrangerer sang- og kulturreiser til Italia.
Vi arrangerer også i 2018 to 8-dagers turer.

Vi skal alle bo på Hotel Del Levante med direkte adkomst til privat strand ved Adriaterhavet. Hotellet befinner seg i nærheten av en liten fiskerlandsby, Torre Canne, mellom Bari og Brindisi.

Til hver tur har vi kjøpt 50 flyseter med Lufthansa til Bari i Puglia.

Tur 1: Søndag 3. juni  –  søndag 10. juni (fulltegnet)

Tur 2: Søndag 10. juni – søndag 17. juni

Priser:

Turene i 2018 har disse priskategoriene:

  • Person i dobbeltrom kr 19350,-
  • Person i DUS = «dobbeltrom brukt som enkeltrom» kr 22450,- (prisen gjelder for de første 18 på hver tur som melder seg på. )
    Vi har 7 DUS-rom i tillegg til hver tur, men til en høyere pris. De som melder seg på til TUR 2 etter 13. november 2017 og ønsker DUS-rom, må betale kr 23150,-. Vi har 7 slike rom igjen pr 17. november. Totalt har vi 8 plasser igjen på Tur 2 før vi må ut for å kjøpe ekstra flybilletter.

 Prisen vil dekke:                                                                                  

  • Fly tur retur Gardermoen – Bari + transport til og fra hotellet med buss
  • Hotellopphold med halvpensjon (Minst ett fellesmåltid hver dag)
  • 3 timer sanginstruksjon med klaverakkompagnement i 6 dager
  • Utflukter med norsk/italiensk guide
  • Kurset avsluttes med konsert sammen med et lokalt kor med etterfølgende fest

Puglia – Torre Canne

Puglia er en av de sydligste regionene i Italia. Den strekker seg langs Adriaterhavet med et fantastisk og variert kystlandskap. Puglia har en befolkning på noe over 4 millioner innbyggere fordelt på et areal omtrent som Sør-Trøndelag. Den korteste avstanden mellom Italia og Albania er kun 80 km.  Puglia er først og fremst kjent for sin kultur og historie. Den går ca 250.000 år tilbake i tid. Både førhistoriske- og  historiske  perioder har satt tydelige spor etter seg. I de historiske periodene finner vi selvsagt mye fra  romerne og normannerne. Fra barokken  finnes uvurderlig kunst  i palasser og i de overdådige kirkene.

Det vakre og bølgende landskapet er preget av jordbruk og store områder med  oliventrær.  Produksjon av olivenolje er en stor industri. Puglia er også et vinproduserende distrikt. Vinmonopolet har en frisk satsning på vin herfra. Druen Negroamaro er den mest karakteristiske, mens alle viner med navnet Salento vil gi deg en opplevelse av Puglias lokale  viner.

Deres gastronomi er like tilknyttet havets frukter som jordens grøde. Puglias matkultur er velkjent, for eksempel de lokale  ostene, som mozzarella.  Kostholdet består mye  av fisk, sjømat og lammekjøtt. De lokale rettene  er påvirket  av hva  ulike folkegrupper  har brakt med seg, enten de dro gjennom eller forble bofaste.

Hotell:

Vi har bestilt rom på Hotel Del Levante, et 4-stjerners hotell. Alle rom er like. Ingen rom har balkong.

Vi spiser fellesmåltidene på hotellet eller i forbindelse med utflukter.

Hotellet har svømmebasseng som er åpent fra kl 7.00 – 19.00. De har privat strand, og hotellet sørger for ett bassenghåndkle om dagen. Man skal ikke ta med seg håndkle fra rommet.

Påmelding og betaling:

Gå inn på vår hjemmeside www.allekansynge.no. Under “Sangkurs i Italia” finner du «Påmelding til Italia 2018» med de ulike valg av hotellrom, ekstra utflukter etc. Se nøye på alternativene for valg av tur, hotellrom og utflukter. De kommer som valg på en litt ny måte.

Fyll ut skjemaet og trykk send, så svarer jeg så raskt jeg kan.  

Depositum på kr 3000,- må innbetales samtidig med påmeldingen. Påmeldingen er bindende. Beløpet refunderes ikke ved avbestilling. Beløpet innbetales til Alle kan synge AS, konto: 5010.05.64871

Innbetaling av restbeløpet for turen er 1. februar. Vi sender ut brev til deltagerne vedlagt faktura med restinnbetalingen. På grunn av stadige endringer i kronekurs i forhold til euro tar vi forbehold om prisjustering ved endring i valutakurser eller skatter og avgifter, f.eks flyskatt.

Flyreise:

Vi reiser med Lufthansa Oslo – München – Bari. Turene går søndag den 3. juni og søndag den 10. juni.  Flyavgangen er for begge turene kl. 11:30 fra Gardermoen med ankomst Bari kl. 16:50.

Til og fra flyplassen i Bari fraktes vi med buss.

Hjemreisen for begge turer er kl.11:50 fra Bari med ankomst Gardermoen kl 17:50.

Forsikringer og helsetrygdekort:

Den enkelte må selv ordne med reiseforsikring/avbestillingsforsikring. Sjekk med ditt forsikringsselskap om hva som dekkes i tilfelle sykdom før eller under reisen.

Matallergier:

Vi har tidligere år hatt deltagere med ulike matintoleranser. Det er viktig at vi får informasjon om disse før vi reiser.

Utflukter:

Første utflukt er en kveldstur til Monopoli, en by med en historie som går flere tusen år tilbake. Monopoli har bymurer fra Middelalderen, trange og koselige gater der vi treffer på det lokale livet, preget av byens fiskere og håndverkere. Monopoli har også en betydelig kunst- og arkitektonisk arv å formidle. Vi skal kose oss langs strandpromenaden, og hver og en kan finne en koselig restaurant hvor man spiser middag.

Hovedutflukten vil vare en hel dag. Vi reiser rett etter frokost med egen buss mot den indre delen av landet, gjennom fascinerende landskap der de spesielle husene, Trulli,  er å se alle steder.  Dette er noen runde stenhus med spisse, kjegleformede  tak, som er så karakteristiske for dette området. Vi kommer til selveste Alberobello, et helt samfunn med disse fascinerende,  historiske  stenhusene.  Alberobello er  intakt og representerer en forgangen boform. Byen har derfor fått sin plass på Unescos liste over Verdens kulturarv. Trullien ble opprinnelig  bygget med tørrmur  for å komme unna eiendomsskatten til spanskekongen på 1400-tallet. Også den gang betalte man skatt på fast eiendom. Men hva om huset var bygget uten mørtel, slik at det kunne betraktes som flyttbart, og dermed  ikke fast eiendom?

Etter å ha besøkt Alberobello reiser vi lengere inn i landet og krysser over til regionen Basilicata , til byen Matera. Matera er blitt utnevnt til Europeisk kulturhovedstad i 2019. Matera består av en mer moderne by, med  palasser og kirker og en del som kalles Sassi di Matera, som betyr ”stenene”.  Sassi di Matera regnes som en av verdens eldste  byer, og den er fremdeles i bruk. Hulene hvor mennesker og dyr har bodd siden «eldre stenalder»,  er blitt en stor turistattraksjon. Matera er enormt spennende, og det er mye å utforske. Middag skal vi spise sammen i den gamle Sassi di Matera  i en av de indre gårdene. Dette blir et helt spesielt  minne å ta med seg.

I 2018 skal vi ha tre valgfrie utflukter med individuell påmelding.

Båtutflukt på 4 timer etter lunsj, i 2 motorbåter, hver med plass til 11 personer. Totalt 22 plasser.

Det er kun 2 båter tilgjengelig. Under utflukten vil vi kjøre langs kysten, utforske og komme nærmere interessante steder, forsøke oss på å fiske, og vi vil også bade og snorkle. Det vil bli servert et lett måltid om bord.

Prisen for denne turen: Euro 60

Det blir kun plass til de første 22 som melder seg på. Værforbehold.

Båtuflukt på 2 timer etter lunsj, i 2 motorbåter med plass til 11 personer i hver. Totalt 22 plasser.

Det er en miniutgave av 4- timersturen, ingen fisking..

Prisen for denne turen: Euro 40

Det blir kun plass til de første 22 som melder seg på . Værforbehold.

Arkeologisk fottur;

Der er det plass til 35 deltakere. Man går i ca 2,5 time på relativt greit, men litt ujevnt terreng, blant annet gjennom gamle elveløp. Vi kommer til å utforske landskapet og sporene etter menneskers bosettinger, fra en gammel mølle til en urgammel huleboerkirke. En del av området er privat og lukket for besøk utenom disse guidede turer. Turen vil foregå på ettermiddagen.

Prisen for denne turen: Euro 20

Det blir kun plass til de første 35 som melder seg på. Værforbehold.

Reisearrangør er Alle kan synge AS v/ Carl og Kari Høgset.

Reiseledere er Rosanna Padoin og Kari Høgset. Carl Høgset leder sangen.

Repetitører / akkompagnatører er Mikael Rønnberg (Tur 1) og Inger Elise Reitan (Tur 2).

Velkommen til Italia med sang og kultur.

Følg oss også på Facebook:  Alle kan synge AS. Her legger vi også ut bilder og informasjon.

Hilsen

Carl og Kari Høgset

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Påmelding til sangkurs i Italia 2019